Skip to content

Vijf technologische ontwikkelingen die ons leven sterk gaan beïnvloeden

03/02/2011

Het is inmiddels een traditie geworden. Elk jaar publiceert IBM de ‘Next Five in Five’: vijf innovaties die ons leven in de komende vijf jaar sterk gaan beïnvloeden. Vijf innovaties die invloed hebben op de manier waarop we werken, leven en ontspannen.

Next Five in Five
De ‘Next Five in Five’ is gebaseerd op sociaal- maatschappelijke ontwikkelingen, marktontwikkelingen en opkomende technologieën die deze innovaties mogelijk kunnen maken.

Wat ons de komende vijf jaar te wachten staat?

  • Skypen is ouderwets, mobiele telefonie al helemaal. Over vijf jaar beamen we onze vrienden, collega’s of klanten in 3D om even bij te praten of te vergaderen.
  • Een gesprek afronden omdat de batterij op is? Ook verleden tijd. Over vijf jaar gaan batterijen door nieuwe technologieën tien keer langer mee. Als we überhaupt nog batterijen gebruiken…
  • Sensoren in onze telefoons, auto’s, tweets, etc. verzamelen over vijf jaar zoveel data over onze omgeving dat we allemaal als ‘citizen scientists’ bijdragen aan het tegengaan van de opwarming van de aarde en het uitsterven van planten en dieren.
  • Het einde van files en overvolle parkeerplaatsen? Binnen vijf jaar brengen computers ons precies waar we willen zijn, via de snelste route. Nieuwe systemen passen zich zo aan, dat er meer veiligheid en dynamiek ontstaat.
  • Over vijf jaar gebruiken we de warmte afkomstig van computers en data centers om onze gebouwen en steden van energie te voorzien.

Meer weten over de ‘Next Five in Five’? Bekijk hieronder het filmpje.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: