Skip to content

Waar komen goede ideeën vandaan?

15/12/2010

Welke invloed heeft de omgeving van een persoon op zijn creativiteit? Steven Johnson heeft onderzocht waar menig man al lang naar op zoek is. De vraag; Waar komen goede ideeën vandaan? De kern van zijn antwoord hierop luidt; Goede ideeën worden grotendeels gevormd in een inspirerende ruimte waar ideeën van verschillende mensen bij elkaar worden gebracht.

Een inspirerende ruimte wordt door Steven Johnson omschreven als een ruimte waar mensen met verschillende culturen en achtergronden samenkomen om hun ideeën uit te wisselen en samen te voegen. Hij vergelijkt deze broedplaats voor ideeën met een koffiehuis. In de zeventiende eeuw hebben de koffiehuizen gezorgd voor innovatie in de samenleving.

De bedrijven van nu kunnen vergeleken worden met de bezoekers van het koffiehuis. Door samen te werken aan innovatie kan innovatie ontstaan. Bedrijven kunnen stappen gaan zetten op het moment dat ze met elkaar om de tafel gaan zitten, nieuwe ideeën open op tafel leggen en de beste ideeën met elkaar delen en koppelen.

Helaas maken maar weinig bedrijven gebruik van open innovatie. Bedrijven zijn volgens Johnson bang dat hun ideeën worden afgenomen en schermen hun ideeën het liefst zo goed mogelijk af. Vaak leidt dit tot een onbenutte kans voor innovatie.

Erg jammer want uiteindelijk hebben bedrijven allemaal hetzelfde doel. Ze willen innoveren en vooruitgang kunnen boeken. Door samen een kopje koffie te drinken, wordt deze vooruitgang mogelijk.

Ben jij de eerste die de stap durft te zetten om een ander bedrijf uit te nodigen voor een kopje koffie? Biedt het kopje koffie dan aan bij Media Plaza om het positieve effect van de ruimte te kunnen versterken. De Stichting Microfinanciering ging u voor door hun netwerkpartners samen te brengen in Media Plaza om succesvolle samenwerking verder te versterken. Lees er hier meer over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: