Skip to content

Sectorprognose 2011; Zakelijke dienstverlening

03/12/2010

De Rabobank publiceert regelmatig sectorprognoses. Hoe ziet de prognose eruit voor de zakelijke dienstverlening?

Na de economische crisis waar Nederland de afgelopen jaren te kampen mee heeft gehad, krabbelt de economie langzaam weer op. Dat is voor velen te merken aan de hoeveelheid werkzaamheden die binnenkomen, maar ook Rabobank stelt dit vast in haar sectorprognose van 2011. Hoewel zij in maart 2010 een vooruitstrevende prognose hadden waarbij het BBP met 1,75% zou stijgen, is zij bij de prognose in oktober 2010 teruggestapt naar een verwachte groei van 1,5% in 2011.

Dat de groei minder groot wordt verwacht, heeft te maken met de wereldeconomie. In plaats van een sterke groei vertoont deze naar verwachting juist een afzwakking. Ook de uitgaven op nationaal niveau zullen niet dermate hoog zijn dat het de economie een flinke boost kan geven.

Wanneer we kijken naar de zakelijke dienstensector is ook daar de verwachting iets teruggelopen. Werd in maart nog een omzetgroei van 3,2% verwacht binnen de sector, in oktober is deze gedaald naar 1,7%. Daar staat wel een goede verwachting voor 2011 tegenover met een omzetgroei van 3,0%.

(Interim)managers, consultants en  organisatie- adviesbureaus houden het helaas wel nog zwaar. Naar verwachting is de zware periode van bezuinigingen nog niet voorbij. De kans die 2011 biedt voor een economisch herstel is flexibilisering van kosten en arbeid.

Een spannend vooruitzicht voor 2011, maar met een stimulans om gezamenlijk te werken aan een groeiende economie. Daar kunnen we onze organisatie- adviesbureaus goed bij gebruiken!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: