Skip to content

‘HR zal haar eigen rol moeten herdefiniëren’

03/12/2010

RAET is een kennisintensieve IT-dienstverlener op het gebied van HR en payroll. Het bedrijf voert jaarlijks een onderzoek uit naar de ontwikkelingen binnen de functie van HR manager. In 2010 zijn uit dit onderzoek wederom interessante resultaten naar voren gekomen. De hoofdpunten zijn; de omgeving, de rol en de toekomst van de HR manager.

Wat betreft de omgeving zullen steeds meer HR professionals een bedrijfskundige opleidingsachtergrond hebben in plaats van een administratieve en sociale achtergrond. Omdat de professional steeds vaker een strategisch advies moet kunnen geven, is dit een noodzakelijke ontwikkeling.

Strategisch advies is tevens nodig om slimmer te kunnen organiseren in de toekomst. 90% van de huidige HR professionals geeft aan dat er een ingrijpende interne organisatieverandering heeft plaatsgevonden in de afgelopen twee jaar. Voor de komende periode verwachten zij dat er een groei in het aantal medewerkers zal plaatsvinden in de zakelijke markt. Bij de overheid is er sprake van een forse inkrimping.

De strategische opleidingsachtergrond is een gevolg van de verandering in rol van de HR professional. Had zij hiervoor nog een functie als administrateur, in de toekomst wordt zij meer geplaatst als strategisch partner van het management. De helft van de professionals geeft aan dat HR in de toekomst steeds meer een taak zal worden van de lijnmanagers.

De drie topics waar de HR professional invulling aan gaat geven om het bedrijf toekomstbestendig te maken zijn; opleiding & ontwikkeling, competentiemanagement en strategische personeelsplanning. Momenteel heeft 80% van alle HR professionals geen concrete werkprocessen die hun bedrijf toekomstbestendig maakt.

De vraag die hierdoor overblijft is of HR haar eigen rol zal moeten herdefiniëren om toekomstbestendig te worden. Heeft u als HR professional hierop het antwoord?

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: