Skip to content

Vernieuwing door samenwerking – TI Pharma

19/11/2010

Spring Meeting 2010

Onderzoek nieuwe stijl in de farmaceutische industrie
De stichting Top Instituut Pharma is in 2006 opgericht om onderzoek in de farmaceutische industrie te stimuleren door bij de samenwerking tussen universiteiten,    ziekenhuizen en de industrie te faciliteren. TI Pharma ondersteunt publiek-private onderzoeken, organiseert netwerkbijeenkomsten en workshops en heeft een signaalfunctie als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de sector.

Spring Meeting
Jaarlijks organiseert TI Pharma de Spring Meeting. De 600 onderzoekers die werken op TI Pharma projecten komen dan samen om informatie uit te wisselen, kennis te delen en de voortgang van de onderzoeken te bespreken.

Cultuurverschillen
Werkwijzen van ziekenhuizen, universiteiten en de industrie verschillen. Het doel van academisch onderzoek is vaak ook anders dan het doel van onderzoek dat wordt verricht door de industrie. Om goed samen te kunnen werken is het dus van belang dat de verschillende partijen zich in elkaar kunnen verplaatsen. Dat ze van elkaar begrijpen hoe ze werken, waarom ze de dingen doen zoals ze die doen en welke impact de resultaten van het onderzoek zullen hebben. De Spring Meeting brengt alle onderzoekers samen en heeft mede tot doel die cultuurverschillen te overbruggen.

Een nieuwe generatie onderzoekers
TI Pharma is met zijn faciliterende en ondersteunende rol de spil in dit alles. Het instituut vindt dat samenwerking de toekomst heeft en biedt hier dan ook op allerlei manieren een platform voor.

Tijdens de Spring Meeting komt dat bijvoorbeeld tot uitdrukking in de plenaire sessie, waarin een gastspreker zijn visie geeft op de toekomst. Maar samenwerking en wederzijds begrip worden ook gestimuleerd door de onderzoekers ruim de tijd te bieden om in kleinere groepen kennis te delen en informatie uit te wisselen.

TI Pharma heeft zich tot doel gesteld een nieuwe generatie onderzoekers klaar te stomen voor een wereld waarin het om samenwerking draait. Tijdens de Spring Meeting kunnen zij netwerken, kennis opdoen en ervaringen uitwisselen. En ze dineren aan het eind van de dag met ervaren onderzoekers die ze alles over de toegevoegde waarde van publiek-privaat onderzoek kunnen vertellen.

Vernieuwend
De Spring Meeting gaat over een nieuw type onderzoek. Over nieuwe vormen van samenwerking. Daar zoek je dan ook een passende locatie bij die vernieuwing uitstraalt en de onderzoekers – academisch of vanuit de industrie – aanspreekt.

De juiste sfeer
Openheid is dus belangrijk. De onderzoekers moeten in een goede sfeer, in een grote groep van 600 mensen, heel makkelijk kennis met elkaar kunnen maken en kunnen netwerken. Tegelijkertijd moeten ze zich ook in kleinere groepen kunnen verdiepen  voor overleg over specifieke onderwerpen.

De locatie is hierop geselecteerd. Eenmaal binnen ben je ook echt binnen. In de wereld van de Spring Meeting en even nergens anders. De plenaire sessie is groot en klein tegelijkertijd. De zaal is indrukwekkend, maar doordat het podium in het midden staat, ontstaat een informele sfeer die direct het juiste gevoel creëert. Ook voor de spreker is dat prettig, want de afstand tot het publiek is klein.

Als de onderzoekers vervolgens uiteen gaan in kleinere groepen kunnen zij zich terugtrekken in ruimtes die rustig en stil zijn, waarin zij niet worden gestoord door geluiden van buitenaf. En technisch is alles bij de hand en mogelijk.

Als de onderzoekers vervolgens weer bijeenkomen is dat wederom in de zaal waar de plenaire sessie plaatsvond. Nu niet met een podium in het midden, maar omgebouwd tot ruimte waar het prettig borrelen en praten is.

Anders dan anders
Al met al is de Spring Meeting voor alle onderzoekers anders dan anders. TI Pharma staat voor samenwerking. Voor een nieuw type onderzoek binnen de farmaceutische industrie. Maar TI Pharma is ook een professionele organisatie die een zekere mate van zakelijkheid uit wil stralen. Tijdens de Spring Meeting moet dit tot uitdrukking komen en dat lukt.

Als de onderzoekers zich een dag helemaal aan de vernieuwing hebben kunnen overgeven, geïnspireerd naar huis gaan en inhoudelijk weer helemaal bij zijn is de Spring Meeting voor TI Pharma geslaagd.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: