Skip to content

Even helemaal in je eigen wereld. Over binding en vertrouwen – Logica

18/11/2010

Practice meeting in de Round Control

Practice meeting in de Round Control

Practice Meetings
Hoe hou je binding met je medewerkers als het overgrote deel van hen als consultant werkt bij de klant? Logica vond het antwoord in practice meetings, drie keer per jaar, centraal, speciaal voor de consultants.

Logica is een internationaal bedrijf met wereldwijd 39.000 werknemers. In Nederland zijn circa 5.000 mensen in dienst en het merendeel van hen werkt op projectbasis gedetacheerd bij de klant.

Hoe hou je dan binding? Hoe zorg je ervoor dat de band met Logica sterk blijft? Dat de consultant zich gehoord en betrokken blijft voelen? Eén manier om de binding van het bedrijf met de consultant en de consultants onderling te versterken, is de practice meeting.

Horen en gehoord worden
De bijeenkomsten moeten vooral ruimte bieden om te horen en gehoord te worden, zo redeneert Logica. Het zijn meetings waarin met name de cultuur van Logica centraal staat en die vertrouwen, identiteit en betrokkenheid moeten stimuleren.

Waardering
Als het gaat om binding en vertrouwen dan wil je vooral aan je werknemers laten zien dat ze er toe doen. Dat het om hen gaat en dat je hun inzet waardeert. Logica zocht daarom een locatie die deze waardering uitstraalt.

Een mooie, imposante, spannende en futuristische locatie. Bijzonder, anders dan anders. Logica merkt dat het werkt. Er ontstaat bij binnenkomst een wauw-gevoel dat een bepaalde energie losmaakt die de rest van de middag en avond aanwezig blijft.

Exclusiviteit
Als je werknemers vrij weinig op het eigen kantoor aanwezig zijn komen zij minder in aanraking met de identiteit van de organisatie. Terwijl het juist zo belangrijk is dat zij die identiteit uitdragen bij hun dagelijkse contacten met de klant. Tijdens de practice meetings is de identiteit van Logica dan ook alom aanwezig. In kleur en aankleding, maar vooral ook in de sfeer.

De beslotenheid van de locatie draagt daaraan bij.  De entree, waarbij je als bezoeker letterlijk over de brug moet komen, creëert een bepaalde exclusiviteit. Logica merkt dat het de consultants helpt even helemaal los te komen van hun werk, waardoor ze informatie ook beter en makkelijker tot zich nemen.

Motivatie en inspiratie
Ook motivatie en inspiratie zijn voor Logica heel belangrijk. De practice meetings vinden aan het eind van de middag en ’s avonds plaats, na een dag werken. Logica wil  een hoog energieniveau en actieve kennisuitwisseling. Dat lukt door het verrassingseffect van de locatie en door de mogelijkheden van de verschillende zalen.

De grote zalen die tijdens de plenaire ontvangst worden gebruikt zijn zo ingericht dat ze een intiem gevoel geven. Het is daardoor makkelijk betrokken te blijven bij de centrale boodschap van de avond. De zalen verrassen, het is een omgeving die afwijkt van wat men elders is gewend. Het schudt letterlijk even wakker. Logica merkt dat de consultants daardoor echt openstaan voor wat er komt.

Creatieve processen, brainstorms en discussies

Creatieve processen, brainstorms en discussies

De intimiteit van de subzalen is groot en de verschillende mogelijkheden bieden voor Logica uitkomst, omdat elke groep een eigen doelstelling of werkwijze heeft. Er is een zaal voor creatieve processen, een zaal die Logica selecteert voor brainstorms en een zaal die heel geschikt is voor intieme discussies. Daar durf je, aldus Logica, je vraag aan de directeur al te stellen voordat de sessie überhaupt begonnen is.

Eigen wereld
De practice meetings worden door 3.000 consultants bijgewoond. Dat is niet bepaald een kleine groep. En met de eisen die Logica stelde aan de locatie was het niet makkelijk een geschikte plek te vinden. Praktisch gezien moest de locatie centraal gelegen zijn en makkelijk bereikbaar en er moest plek zijn voor plenaire meetings, maar ook voor kleinere groepssessies in minimaal acht subzalen.

Boven alles moest de locatie Logica ondersteunen in haar doel: meer binding, meer vertrouwen. Dat er tijdens de practice meetings even een geheel eigen wereld kan worden gecreëerd draagt daar in sterke mate aan bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: